Breadcrumb

Ratkaistaan tiedon löytymisen haaste!

Ratkaistaan tiedon löytymisen haaste!

Hyvinvointialueilla, kunnilla ja järjestöillä on lukuisia hyvinvointia, terveyttä ja turvallisuutta tukevia palveluja ja toimintoja. Tieto niistä on hajallaan eri paikoissa.​ Tällä hetkellä näiden palvelujen löytäminen on pääosin ihmisten oman aktiivisuuden varassa. 

Myöskään ammattilaisten saatavilla ei ole kattavaa ja ajantasaista tietoa hyvinvointia edistävistä palveluista ja toiminnasta.​

Hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen (hyte-) palvelukonseptin tavoitteena on, että hyvinvointia, työ- ja toimintakykyä, pärjäävyyttä, terveyttä ja osallisuutta edistävät toiminnot ja palvelut ovat sekä asukkaiden että ammattilaisten helposti löydettävissä. Projektin aikana otetaan käyttöön digitaalinen palvelualusta, josta löytyy kootusti tieto eri toimijoiden hyte-toiminnoista ja -palveluista. Jotta tiedot näkyvät digitaalisella alustalla, tulee toimijoiden tallentaa ne palvelutietovarantoon (PTV) tai lähellä.fi-palveluun.

Arjen ilo ja tuki -projekti tarjoaa tietoa ja tukea tietojen kirjaamiseen palvelutietovarantoon ja lähellä.fi-palveluun.

Lähellä.fi-palvelu

Lähellä.fi on valtakunnallisesti ja alueellisesti toimiva helppokäyttöinen verkkopalvelu, jonka avulla löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Palvelu kokoaa järjestöjen ja yhteisöjen tuen, toiminnan ja tapahtumat yhteen osoitteeseen, sekä edistää kansalaistoiminnan näkyvyyttä Suomessa.  

Pääset ilmoittamaan tietoja ja toimintaasi Lähellä.fi-verkkopalveluun rekisteröitymällä käyttäjäksi ja luomalla organisaatiosi verkkopalveluun.

Mitkä tahot voivat rekisteröityä Lähellä.fi-palvelun käyttäjiksi?

Lähellä.fi-verkkopalvelu on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Mukaan voivat rekisteröityä kaikki hyvinvointia edistävät yhdistykset, liitot, järjestöt, erilaiset yhteisöt ja aktiiviset kansalaistoimijat. Myös kunnat ja seurakunnat voivat rekisteröityä toimijoiksi. Kaupalliset yritykset voivat rekisteröityä palveluun vapaaehtoistoimintansa osalta.

Miksi järjestön kannattaa ilmoittaa toiminnasta Lähellä.fi-palveluun? 

Lähellä.fi-verkkopalvelu on tarkoitettu yleishyödyllisen toiminnan esittelyyn. Se tarjoaa järjestöllesi ja toiminnallesi maksutonta näkyvyyttä, parantaa järjestöyhteistyötä ja tukee kansalaisten osallistumista järjestötoimintaan. 

Palvelua kannattaa hyödyntää silloin, kun haluat toimintaasi lisää osallistujia ja vapaaehtoisia, tai kun haluat saada toimintasi julkisen sektorin tietoon.

Lähellä.fi-palvelua koskevia koulutuksia

13.12. 16:30-18:30 Visuaalinen viestintä (Canva) -koulutus (ilmoittaudu 12.12. mennessä)
12.12. 17-18:30 Lähellä-info, Palvelutietovaranto-integraatio (ilmoittaudu 11.12. mennessä)
15.1.2024 13-14:30 Lähellä-info, Palvelutietovaranto-integraatio (ilmoittaudu 14.1. mennessä)

Koulutusten lisätiedot ja ilmoittautumisohjeet Lähellä.fi-palvelun sivustolla.

Palvelutietovaranto

Palvelutietovaranto (PTV) on valtakunnallinen keskitetty tietovaranto, johon kunnat, hyvinvointialueet, valtio ja yksityinen sektori kuvaavat asiakaslähtöisesti palvelunsa ja niiden asiointikanavat.

Palvelutietovarannon sisältö on avointa dataa, eli se on avoimen rajapinnan kautta käytettävissä missä tahansa, esimerkiksi verkkopalveluissa, chatboteissa ja karttapalveluissa.
Kaikki PTV:hen kuvatut sisällöt näytetään myös Suomi.fi-verkkopalvelussa.

PTV:n hyödyt:

  • Järjestöille PTV:n käyttö on maksutonta.
  • Organisaatio vastaa itse palvelutietojensa ylläpidosta.
  • Palveluiden parempi näkyvyys ja löytyminen alueen asukkaille sekä sote-ammattilaisille, jotka tekevät asiakas- ja palveluohjausta.
  • Järjestöjen/kuntien ja hyvinvointialueen yhteistyö paranee.
  • Järjestön/kunnan ymmärrys omista palveluista paranee.

Palvelutietovarantokoulutuksia

Suomi.fi-verkkotoimitus järjestää palvelutietovarantoon (PTV) liittyviä koulutuksia. Alkuperäiset infot koulutuksista löytyvät Suomi.fi-palveluhallinnan sivulta.

8.12.2023 klo 9–10.30 PTV-koulutus: Asiointikanavien kentät tutuksi


Mitä eri asiointikanavatyyppejä on ja mistä ne koostuvat? Tule oppimaan lisää verkkoasioinnin, puhelinasioinnin, palvelupaikan, tulostettavan lomakkeen ja verkkosivun luomisesta PTV-käyttöliittymään. Ilmoittaudu 8.12.2023 koulutukseen tästä linkistä.


PTV-datan hyödyntämisen klinikat


Oletko miettinyt, miten PTV-tietoja kannattaa hyödyntää verkkosivuilla? Oletko tekemässä sivuille PTV-integraatiota tai onko organisaatiossasi jo PTV-integraatio käytössä? Tule keskustelemaan ja oppimaan lisää PTV-tietojen hyödyntämisestä. Klinikoille ei tarvitse ilmoittautua. Voit osallistua klinikalle suoraan kokouslinkistä.

Pe 15.12.2023 klo 9–10 PTV-datan hyödyntämisen klinikka
Osallistu 15.12.2023 klinikalle Teamsissä ilman ilmoittautumista klikkaamalla tästä Integraatioesittelyssä Digifinlandin Helpperi-palvelu nuorille.