Sisältöjulkaisija

arjen-ilo-ja-tuki-102024.pdf

Sisältöjulkaisija

Tarmoa - hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen digitaalinen palvelutarjotin

Tarmoa on palvelu, jonka avulla kolmannen sektorin, kuntien, seurakuntien ja hyvinvointialueen
hyvinvointia ja terveyttä edistävät toiminnot, tapahtumat ja palvelut ovat kansalaisten ja
ammattilaisten helposti saatavilla yhdessä paikassa.
Tarmoa -palvelu koostuu 
 
Palvelutarjottimesta
Tapahtumista
Itsehoito- ja omahoito-ohjelmista
Hyvinvointikartoituksesta
 
Lisätietoa Tarmoasta, sen sisällöstä ja kehittämisestä digikehittäjiltämme. Ota rohkeasti yhteyttä!
 
projektikoordinaattori Sari Lahtoniemi, 044 717 1191,  sari.lahtoniemi@pshyvinvointialue.fi

projektikoordinaattori Petra Holopainen, 044 164 0904, petra.holopainen@pshyvinvointialue.fi

projektipäällikkö Lilli Martikainen, 044 717 4171, lilli.martikainen@pshyvinvointialue.fi

 

Tarmoan palvelutarjotin sisältää hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen toimintoja ja tapahtumia kaikista alla olevista teemoista:

 
Liikkuminen
Luonto ja lähiluonnossa liikkuminen
Luovuus, taide- ja kulttuuriharrastaminen
Mielen hyvinvointi ja päihteettömyys
Ravitsemus ja uni
Sosiaali- ja terveydenhuollon ohjaus, neuvonta ja tukipalvelut
Toimeentulo, työ, oppiminen ja asuminen
Yhteisöllisyys, vaikuttaminen ja sosiaaliset suhteet
 

 


 

Lähes neljä viidestä asukkaasta piti palvelua hyödyllisenä. Palvelua pidettiin melko helppokäyttöisenä, mutta parannuksen varaa siinä vielä on. Noin puolet asiakkaista uskoisi hyödyntävänsä palvelua.

Ammattilaisten palautteista käy ilmi, että Tarmoan kaltaiselle palvelulle olisi tarvetta ja että siitä olisi hyötyä asiakkaiden palveluohjauksessa. Palvelun hakutoiminnot ja navigointi saivat huonoimman arvosanan ammattilaisten vastauksissa, mutta ammattilaiset kokivat palvelun helppokäyttöisenä.

Tarmoassa kiinnostavinta pilottijaksolla oli selvästi liikuntaan suuntautuvat digitaaliset palvelut, toiseksi kiinnostavinta olivat Elintavat, mielen hyvinvointi ja ravitsemus digitaalisessa muodossa. Kolmantena pilotoinnin mukaan eniten käytiin etsimässä luontoon ja lähiliikkumiseen liittyviä digitaalisia palveluita.


 

Palautteen perusteella kehittyvä digitaalinen palvelutarjottimemme - Tarmoa tulee löytämään paikkansa palveluohjauksen työvälineenä. Aikaa kehittämiseen on vielä koko syksyn ajan.

Osallisuus

Osallinen ihminen kokee olevansa merkityksellinen osa kokonaisuutta,tulevansa kuulluksi itsenään ja vaikuttavansa elämänsä kulkuun ja yhteisiin asioihin.

 

Osallisuus ja erilaiset osallisuutta lisäävät toimet voidaan jaotella kolmeen osa-alueeseen:

Osallisuus omassa elämässä tarkoittaa mahdollisuutta elää omannäköistä elämää ja tehdä siihen liittyviä valintoja.
Osallisuus yhteisöissä ja vaikuttamisen prosesseissa tarkoittaa kuulumista itselle tärkeisiin ryhmiin ja vaikuttamista itselle tärkeisiin asioihin.
Osallisuus yhteisestä hyvästä tarkoittaa yhdessä tekemistä, yhteisestä hyvästä nauttimista ja osallistumista yhteisen hyvän tuottamiseen. 

 

Asukas- ja asiakasosallisuus:

Asukasosallisuudella tarkoitetaan alueen asukkaan oikeutta osallistua ja vaikuttaa alueensa päätöksentekoon ja palveluihin. 

Asiakasosallisuudella tarkoitetaan henkilöiden, asiakkaiden ja asiakasryhmien mahdollisuutta vaikuttaa ja osallistua palvelujen suunnitteluun, kehittämiseen ja arviointiin.  

Asiakkaan osallisuudella omassa palvelussa tarkoitetaan palveluja käyttävän henkilön oikeuttaa tulla kuulluksi ja sopia palveluistaan yhteisymmärryksessä ammattihenkilöstön kanssa. 

 

Osallisuuden edistämisessä tärkeitä periaatteita ovat seuraavat: 

  • omaehtoinen osallistuminen
  • yksilöllisten ratkaisujen etsiminen 
  • kunnioittava ja kategorioimaton kohtaaminen
  • yksinäisten löytäminen ja mukaan saaminen
  • toiminnan tai palvelun kehittäminen yhdessä
  • osallistujan vaikuttamismahdollisuusksien vahvistuminen myös toiminnan ulkopuolella
  • ihmisen pääseminen osaksi itselle tärkeää yhteissöä
  • mahdollisuus päästä nauttimaan yhteisestä hyvästä sekä osallistua sen tuottamiseen ja jakamiseen tasavertaisena muiden kanssa
  • arvostuksen ja kiitokset saaminen sekä yhteyksien muodostuminen muihin ihmisiin
  • osallisuutta edistävävien keinojen juurtuminen osaksi jatkuvaa toimintaa

Osallisuuden edistämisessä erityinen huomio tulisi kiinnittää kaikista heikoimmassa asemassa oleviin ja syrjittyihin sekä mahdollisiin taustalla oleviin tekijöihin, jotka lisäävät myös eriarvoisuutta (mm. erilaiset riippuvuudet, mielenterveyden ongelmat, yksinäisyys, elämän kriisit, työttömyys, köyhyys).

 

Osallisuutta voidaan mitata osallisuusindikaattorin väittämien avulla:

  • Tunnen, että päivittäiset tekemiseni ovat merkityksellisiä
  • Saan myönteistä palautetta tekemisistäni
  • Kuulun itselleni tärkeään ryhmään tai yhteisöön
  • Olen tarpeellinen muille ihmisille
  • Pystyn vaikuttamaan oman elämäni kulkuun
  • Tunnen, että elämälläni on tarkoitus
  • Pystyn tavoittelemaan minulle tärkeitä asioita
  • Saan itse apua silloin, kun sitä todella tarvitsen
  • Koen, että minuun luotetaan
  • Pystyn vaikuttamaan joihinkin elinympäristöni asioihin. 

 

Lähde: thl.fi/osallisuuden edistäminen

 

 

Toimitko osallisuuden edistämisen parissa Pohjois-Savon alueella? Tule mukaan osallisuusverkostoon!


Osallisuusverkosto on tarkoitettu esimerkiksi järjestöjen, hankkeiden, kuntien, seurakuntien ja oppilaitosten edustajille. 
Verkoston tarkoituksena on saada tukea käytännön osallisuustyöhön esimerkiksi jakamalla hyviä käytäntöjä ja ajankohtaista tietoa osallisuudesta, tapahtumista ja koulutuksista sekä ideoimalla yhdessä. 


Osallisuusverkostoon pääset liittymään ilmoittamalla asiasta sähköpostitse laila.hytonen(at)pshyvinvointialue.fi

Pohjois-Savon asukkaat kokevat mittareiden mukaan erittäin heikkoa osallisuuden tunnetta jonkin verran vähemmän verrattuna koko maan tilanteeseen. Osallisuuden kokemus on vahvinta korkeasti koulutetuilla ja ammatillisten oppilaitosten opiskelijoilla. Erittäin heikkoa osallisuuden tunnetta kokevat eniten 8. ja 9. luokan oppilaat, lukion 1. ja 2. vuoden opiskelijat ja 75 vuotta täyttäneet. 

Osallisuuden koordinointi on Pohjois-Savon kunnissa järjestetty eri tavoin. Monissa kunnissa hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen koordinaattori tai nimetty järjestöyhteyshenkilö on ottanut vastuuta osallisuustoiminnan edistämisestä. Muutamissa kunnissa toimii osallisuuskoordinaattori. Pohjois-Savon hyvinvointialueella osallisuuden koordinaatiosta vastaa Hyte ja osallisuuspalveluyksikkö.

Pohjois-Savon kunnissa toimivat lakisääteiset vaikuttamistoimielimet nuorisovaltuusto, vammais- ja vanhusneuvostot. Myös hyvinvointialueella on nuorisovaltuusto, vammaisneuvosto ja ikäihmisten neuvosto. Lisäksi hyvinvointialueella toimii vapaaehtoisina vaikuttamistoimieliminä järjestöneuvosto, kuntafoorumi ja yrittäjäfoorumi.

Lue lisää  Vaikuttamistoimielimet

Asukkailla ja asiakkailla on mahdollisuus vaikuttaa toimintaan ja palveluihin antamalla palautetta, tekemällä hyvinvointialoitteita sekä toimimalla kokemusosaajana tai vapaaehtoisena. Lue lisää Osallistu ja vaikuta

Hyvinvointialueelle on laadittu osallisuusohjelma, joka sisältää osallisuutta lisääviä tavoitteita ja toimenpiteitä. Toimenpiteiden edistämistä ja seurantaa varten toimii osallisuustyöryhmä, jossa on edustajia palvelualueilta, kunnista ja järjestöistä. Lue lisää Pohjois-Savon hyvinvointialueen osallisuusohjelma 2030

 

Pohjois-Savon alueella osallisuuden vahvistamisen ja yksinäisyyden vähentämisen keskeisiä tavoitteita vuosina 2021-2025 ovat:  

  • Lapset ja nuoret kokevat olevansa osa yhteisöjään  

  • Kukaan ei koe itseään yksinäiseksi 

  • Kuntalaisia osallistavat ja vaikutusmahdollisuuksia lisäävät toimintatavat ovat käytössä 

 

Tavoitteisiin pääsemiseksi otetaan käyttöön ja juurrutetaan mm. seuraavia menetelmiä:  

  • Lasten ja nuorten yhteisöllisyyden ja ryhmäytymisen tuen menetelmät (harrastustoiminta, Hyvän mielen taitomerkki) Yhteisöllisyys

  • Kumppanuuspöydät, osallistava budjetointi, asiakasraadit, kokemusasiantuntijatoiminta Kokemusosaaja 

  • Yksinäisyyden puheeksiotto ja yksinäisyystyön -toimintamalli sekä kohtaamispaikkatoiminta Yksinäisyys

Infot osallisuutta edistävistä käytänteistä Pohjois-Savon kunnissa. Infot ovat avoimia kaikille asioista kiinnostuneille, mutta erityisesti kuntien toimijoille. Infoista saat vinkkejä osallisuuden edistämiseen.

  • Ikääntyneiden osallisuutta edistäviä käytänteitä 14.1.2025 klo 13-13.30. Infossa mukana Siilinjärvellä, Keiteleellä ja Iisalmessa toteutettavia käytänteitä. Kuulet ryhmätoiminnoista, testamenttihankkeesta, Keiteletalosta ja liikuntapalveluista. Liity infoon tästä
  • Lasten ja nuorten osallisuutta edistäviä käytänteitä 21.1.2025 klo 13-13.30, osa 1. Infossa kuulet Varkauden lastenkulttuuritoiminnasta: Vekara-Varkaus ja Lastenkulttuurikeskus Verso. PERUTTU: Uusi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin
  • Lasten ja nuorten osallisuutta edistäviä käytänteitä 28.1.2025 klo 13-13.40, osa 2. Infossa esitellään Suonenjoen koulukahvit sekä Kuopion Mikä vituttaa -illat ja Lasten Parlamentti. Liity infoon tästä

 

Tietoiskut iäkkäiden moninaisuudesta

Haluatko tietoa siitä, miten palveluissa voidaan tavoittaa ja kohdata paremmin ikääntyviä vähemmistöihin kuuluvia ihmisiä?

VALLIn tietoiskuissa saat ajanmukaista tietoa ja käytännönläheisiä vinkkejä, jotka auttavat sinua työssäsi. Tietoiskuissa lähestytään ihmisten moninaisuutta kielten, kulttuurien ja uskontojen sekä seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen näkökulmista.

  • Ke 29.1.2025 klo 13-14.30 Ikääntyminen vähemmistössä 

Miten voimme ymmärtää ikääntyvien moninaisuutta? Eva Rönkkö, Eläkeläiset ry

Ikääntyminen seksuaali- ja sukupuolivähemmistössä. Suvi Kehälinna, Vanhustyön keskusliitto, Sateenkaariseniorit näkyviksi -hanke

Keitä ovat Suomeen muuttaneet iäkkäät? Susanna Lehtovaara, Jade yhteisö ry

Vanheneminen saamelaisena tai romanina. Keskustelemassa Ristenrauna Magga, SámiSoster ja Päivi Majaniemi, Suomen Romaniyhdistys ry

  • Ke 26.2.2025 klo 13-14.30 Palveluiden suunnittelu vähemmistöt huomioiden 

Moninaistuvan väestön ja palvelujen yhteensopimattomuus: Kolme tapaa ratkaista ongelma. Ulla Buchert, Helsingin yliopisto

Moninaisuuden huomioiminen – Hyvä tahto vai velvollisuus? Suvi Kehälinna, Vanhustyön Keskusliitto ja Eva Rönkkö, Eläkeläiset ry

Näkymättömiä esteitä palveluiden käytössä. Susanna Lehtovaara, Jade yhteisö ry

Mitä voimme oppia vähemmistöjä tukevista hyvistä käytännöistä? Keskustelemassa esimerkkien pohjalta Eva Rönkkö, Siiri Jaakson, Suvi Kehälinna ja Jukka Keronen 

  • Ke 26.3.2025 klo 13-14 Tavoittaminen ja mukaan saaminen 

Järjestöjen pitkäjänteinen etsivä työ tavoittaa vähemmistöihin kuuluvia, Tuulikki Hakala, Pääkaupunkiseudun omaishoitajat ry

Julkinen sektori: Vähemmistöjen tavoittamisen keinoja ja kompastuskiviä, Hanne Vartiainen, Helsingin kaupunki

Käytännön vinkkejä: Miten vähemmistöihin kuuluvat iäkkäät löytävät toimintamme? Keskustelijat ilmoitetaan myöhemmin.

  • ke 23.4.2025 klo 13-14 iäkkäiden moninaisuus: Kielet ja kielitietoisuus 

Kielitietoisuus palveluissa, Eva Rönkkö, Eläkeläiset ry

Tulkin käyttäminen muistivastaanotolla, Siiri Jaakson, Kulttuurinen Moninaisuus -Muistikeskus ry

Käytännön vinkkejä: Monikielinen vai omankielinen toiminta? Keskustelemassa Miina Inkilä, Jade yhteisö ry, toinen keskustelija ilmoitetaan myöhemmin.

  • ke 28.5.2025 klo 13-14 iäkkäiden moninaisuus: Kohtaaminen ja osallisuus  

Kohtaammeko ihmisen yksilönä vai vähemmistönsä edustajana, Miina Inkilä, Jade yhteisö ry

Käytännön vinkkejä: Omankielinen vapaaehtoinen tukee osallisuuden kokemusta, Ann-Ly Palosaari, Kulttuurinen Moninaisuus -Muistikeskus ry

Käytännön vinkkejä: Sateenkaariseniorit etänä – kohtaaminen yhtä sirkusta, Silja Kyytinen, Sirkus Magenta

  • ke 27.8.2025 klo 13-14 Omaiset, läheiset ja yhteisöllisyys
  • ke 24.9.2025 klo 13-14 Uskomukset ja uskonnot elämäntavan taustalla
  • ke 29.10.2025 klo 13-14 Eriarvoisuus, syrjintä ja häirintä 
  • ke 26.11.2025 klo 13-14 Muistisairaudet 
  • ke 17.12.2025 klo 13-14 Hoitoa ja hoivaa yli rajojen 

Lisätietoja ja ilmoittautuminen Lue lisää

 

Webinaari Miten ratkaistaan digiköyhyyden juurisyyt? 4.2.2025 klo 12-15

Webinaarin järjestää Mansikka ry yhteistyössä MaaseutuDIGI-hankkeen kanssa.

Webinaarissa pohditaan ratkaisuja havaittuihin haasteisiin ja käytännön ongelmiin digipalvelujen saavutettavuudessa. Ilmoittautuminen 31.1 mennessä Lisätietoja ja ilmoittautuminen

 

Nuorten osallisuus hyvinvointialueilla -seminaari 5.2.2025 klo 9.30-16.30 Tampereella

Kohti nuorten hyvinvointialueita -hanke ja Pirkanmaan hyvinvointialue järjestävät yhteistyössä seminaarin nuorten osallisuudesta hyvinvointialueilla. Tilaisuus on suunnattu hyvinvointialueiden osallisuustoimijoille, luottamushenkilöille, nuorisovaltuutetuille ja muille aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuuteen ei ole mahdollista osallistua etänä. Ilmoittaudu 8.1 mennessä. Lue lisää

 

Osallisuusviikko 3.-6.2.2025

THL:n maksuton etänä toteutettava tapahtuma, jossa saat ideoita osallisuuden edistämiseen. Osallistumislinkki toimitetaan ilmoittautuneille. Lue lisää

 

Asiakasosallisuus sotessa -opas

Työterveyslaitoksen opas tarjoaa sote-ammattilaisille tukea ja vinkkejä asiakasosallisuuden edistämiseksi sosiaali- ja terveydenhuollon kehittämistyössä. Lue lisää

 

Digiraati lasten ja nuorten osallistumisen ja vaikuttamisen menetelmänä -verkkokoulutus

Digiraati.fi on oikeusministeriön verkkopalvelu, jossa lapset ja nuoret voivat osallistua keskusteluun erilaisista ajankohtaisista aiheista. Palvelun tarkoituksena on tarjota kaikille alle 29-vuotiaille yhdenvertainen mahdollisuus saada äänensä kuuluviin. Digiraateja voi järjestää esim. hyvinvointialue, kunta, koulu tai järjestö. Palvelun käyttö on maksutonta. 

eOppivan verkkokoulutus on suunnattu digiraatien järjestäjille ja muille keskustelun ohjaamisesta kiinnostuneille. Koulutuksen suoritusaika on n. 30-60min. Koulutuksen suorittamisen jälkeen voi tilata oikeudet järjestää digiraateja.

Verkkokoulutuksen löydät täältä: eOppiva

 

Puntaroimalla parempaa demokratiaa -verkkokoulutus

Kaikille avoin koulutus puntaroivasta demokratiasta ja puntaroivan kansalaiskeskustelun järjestämisestä. 

Verkkokoulutuksen löydät täältä: eOppiva

 

Yhdenvertaisen kunnan tekijät

Kaikille avoin eOppivan verkkokoulutus. Koulutuksessa opit, mistä tekijöistä yhdenvertainen kunta rakentuu ja miten kunnan eri toimialat ja työntekijät voivat toimia yhdenvertaisuuden tekijöinä. Kuntien lisäksi koulutus soveltuu erinomaisesti hyvinvointialueiden työn tueksi.

Verkkokoulutuksen löydät täältä: eOppiva

 

Verkkokoulutus antirasismista ammattilaisille

Tietopaketti rasismin vastaiseen työhön. Koulutuksen teemat käsittelevät rasismia ja sen ilmenemismuotoja suomalaisessa yhteiskunnassa. Tavoitteena on vähentää etnistä syrjintää ja rakenteellista rasismia tarjoamalla ammattilaisille ja opiskelijoille tietoa antirasistisesta työstä.

Koulutus on maksuton. Tutustu koulutukseen THL:n sivuilla Lue lisää

 

THL:n verkkokoulut

Sivuilta löytyy verkkokouluja eri aiheista. Osallisuuden teemaan liittyvinä:

  • Monikulttuurisuus asiakastyössä
  • Verkkokoulu stigmasta ja syrjinnästä - kohtaaminen kerrallaan parempia palveluita

Lue lisää ja ilmoittaudu Verkkokoulut

 

PALOMA-koulutus

PALOMA-koulutus on maksuton, verkkopohjainen, laaja koulutuskokonaisuus, joka antaa hyvät perustiedot pakolaistaustaisten asiakkaiden kohtaamiseen ja heidän hyvinvointinsa tukemiseen. Koulutus koostuu 16 eri teemasta, joista voi ottaa käyttöön osia tarpeen mukaan. Lue lisää

Tulevat tapahtumat

 

Koulutusta ja tapahtumia digitaalisiin alustoihin (lähellä.fi ja palvelutietovaranto PTV)

Lähellä.fi -työpaja järjestöille Leppävirralla 23.1.25 klo 16-17.30. 

Paikka: Leppävirran kunnantalon valtuustosali tai Team-yhteyden kautta
Ei ennakkoilmoittautumista. Liity kokoukseen nyt

Vuorovaikutuksen voima yhdistystoiminnassa

Miten kohdata erilaisia ja erilaisissa elämäntilanteissa olevia ihmisiä? Entä kuinka otetaan puheeksi, jos herää huoli toisen hyvinvoinnista tai terveydestä? Millaisessa ryhmässä on hyvä olla ja voiko itsellensä olla kiltti?

Näitä kysymyksiä käsitellään yhdistyksille suunnatussa koulutussarjassa tammi-helmikuussa 2025. Koulutus on tarkoitettu yhdistysten  puheenjohtajille, sihteereille, kerhojen ja muiden toimintojen vetäjille sekä muille yhdistysten vapaaehtoisille.

Miten kohdata ja ottaa huoli puheeksi?
ke 29.1.2025 klo 17-18.30
Paikka: Teams tai Kuopio (Tukipilari, Kirjastokatu 5 A 1, Kuopio. Käynti kirjastokadun puolelta)
Etäkatsomot: Yhdistystalo Vakka, Iisalmi (Pohjolankatu 4) ja yhdistystalo Warikko, Varkaus (Ahlströminkatu 22)
Ilmoittaudu viimeistään torstaina 23.1.2025!

Millaisessa ryhmässä on hyvä olla? Ryhmän ohjaaminen ja pelisääntöjen sopiminen
ke 12.2.2025 klo 17-18.30
Paikka: Teams tai Varkaus (Yhdistystalo Warikko, Ahlströminkatu 22, Varkaus)
Etäkatsomot: Yhdistystalo Vakka, Iisalmi (Pohjolankatu 4) ja Kuopion kaupunginkirjaston kokoussali (Maaherrankatu 12)
Ilmoittaudu viimeistään torstaina 6.2.2025.

Voiko itselle olla kiltti? Itsemyötätunto vapaaehtoistoiminnassa
ke 26.2.2025 klo 17-18.30
Paikka: Teams tai Iisalmi (Ylä-Savon Vakka, Pohjolankatu 4, Iisalmi)
Etäkatsomot: Kuopio (Tukipilari, Kirjastokatu 5 A 1, Kuopio. Käynti kirjastokadun puolelta) ja yhdistystalo Warikko, Varkaus (Ahlströminkatu 22)
Ilmoittaudu viimeistään torstaina 20.2.2025.

Voit osallistua joko yhdellä, kahdella tai kaikilla kolmella kerralla. Koulutukset pidetään, jos niihin on vähintään 10 ilmoittautunutta. Etäkatsomot järjestetään, jos niihin on vähintään 5 ilmoittautunutta. 
Ilmoittaudu Forms-lomakkeella (avautuu uuteen ikkunaan) tai heidi.hartikainen @ pshyvinvointialue.fi. 

Koulutus on osallistujille maksuton.


 

Neurokirjon nuoren tukena vapaa-ajalla

Kuinka tuen ja ohjaan neurokirjon nuorta harrastuksissa ja vapaa-ajalla?

Koulutus nuorten kanssa toimiville vapaaehtoisille
torstaina 20.2.2025 klo 17.30-19.30 Teamsissä

Koulutuksen sisällöt:

  • Nuoruus kehitysvaiheena
  • Käytännöllisiä vinkkejä esim. ryhmässä toimimiseen
  • Vapaaehtoistoimijan kokemuspuheenvuoro

Voit myös esittää ilmoittautumisen yhteydessä kouluttajille kysymyksiä, joihin toivot saavasi koulutuksessa vastauksen. Ilmoittaudu mukaan 12.2.2025 mennessä Forms-lomakkeella (avautuu uuteen ikkunaan) tai sähköpostilla heidi.hartikainen @ pshyvinvointialue.fi!

Koulutuksen järjestävät yhteistyössä Arjen ilo ja tuki (RRP) -projekti sekä Nepsytiimi.


 

Järjestöjen ja yhdistysten toimintaa Pohjois-Savossa

Alla esimerkki Lähellä.fi-palvelun leijukkeesta, jonka avulla tietoja voidaan tuoda omille verkkosivuille.

 

Kaikki ajankohtaiset